perjantaina, huhtikuuta 17, 2009

Nastan hallitus esittäytyy

Hanna Houtsonen on journalistiikan ja naistutkimuksen
pääaineopiskelija, vaikka alunperin hänen piti vastustaa systeemiä ja jättää yliopistolla pyöriminen koneistolle. Vapaa-ajallaan puheenjohtaja Houtsonen pelaa jalkapalloa, kuuntelee Fröbelin palikoita tai on erimieltä - huvikseen. Opinnoissaan Houtsonen on keskittynyt kritisoimaan, kaikkea, kaikkia ja ennen kaikkea kaikkea muuta. Nastassa Houtsonen vastaa asioiden delegoimisesta ja äänessä olemisesta. Tämän takia voi Houtsoseen ottaa yhteyttä ihan vaan vaikka huvikseenkin. Vastauksia tippuu osoitteesta nastary@gmail.com

Reija Katainen toimii Nastan varapuheenjohtajana ja tiedottavana propagandaministerinä. Reijan aineyhdistelmä koostuu naistutkimuksesta, kirjallisuudesta ja kulttuurihistoriasta sekä harrastukset rodunjalostuksesta thai-kissoilla, keikoilla käymisestä ja lukemisesta.

Nastan sihteeri Jenny Säilävaara opiskelee naistutkimuksen maisterinohjelmassa. Gradu alkaa hahmottua käsittelemään toimintaelokuvia ja äitiyttä. Opintoja on kertynyt sosiologiasta, valtio-opista, journalistiikasta ja hajanaisista kieliopinnoista. Elokuvat ovat Jennyn intohimo, joten tulossa on varmasti elokuva-aiheista ohjelmaa. Ehdotuksia otetaan vastaan!

Katja Oranen on tuttu monille Nastan entisenä puheenjohtajana ja lukuisista muista luottamustoimista. Tässä hallituksessa Katja jakaa asiantuntemustaan kirstunvartijan tehtävissä.

Lasse Ranta on kolmannen vuoden historianopiskelija pääkaupunkiseudulta. Nykyinen pesäkolo sijaitsee Kortepohjan Pentagonissa, asunnossa, jonka ikkuna antaa etelään. 'Miksi historiaa,' kysyimma. 'Koska pääsee ottamaan kantaa nolaamatta itseäänsä,' vastasi hän. Lasselle on kehittynyt hoivavietti ja hän toivookin syntyvänsä uudesti kanaemona. Ulko-opintoaikana Lasse harrastaa populaareja marginaaliasioita, kuten kirjoittamista, korttipelejä, F1:n fanittamista sekä metallimusiikkia. Nastassa Lasse, yhdessä Sallan kaa, järjestää bileitä ja muuta tapahtumaa sinulle, sinulle ja sinulle.

Salla Majanen on kolmannen vuoden yhteiskuntapolitiikan opiskelija joka lukee pitkänä sivuaineenaan naistutkimusta. Järjestöaktiivin uusin aluevaltaus on tapahtumista vastaaminen Nastassa yhdessä Lassen kanssa. Sallan intohimoina on erityisesti sukupuolikysymys työelämässä, sukupuolen merkitys hoivatyössä sekä filosofiset keskustelut – viinilasin kanssa tai ilman. Mitä tulee Nastaan ja sen toimintaan, Salla tahtoo edistää oppimista tukevaa toimintaa ja luoda Nastasta tiivistä yhteistyötä laitoksen kanssa tekevä, yhtenäinen ainejärjestö, jossa etusijalla ovat opiskelijoiden toiveet.

Maija Lähteenmäki syntyi aikoinaan merenrannalle ja keskisuomettuu nyt neljättä vuottaan pääaineenaan valtio-oppi, josta ei henno vaihtaa pois, vaikka naistutkimus vetääkin puoleensa olemalla koko yliopistomaailman kiinnostavin ja kaunein helmi. Nastassa Maija vastaa koulutuspoliittisesta puolesta - jos koulutusjärjestelmässä, opetuksen tasossa tai laadussa tai tyylissä tai mihin tahansa naistutkimuksen itse opiskeluun liittyvässä on kysyttävää, ideoita tai kritiikkiä, ota yhteyttä. Kopo-vastaavuuden lisäksi Maija on hallituksen askarteluministeri – luvassa on vielä joskus terapeuttisia askarteluiltoja.

Hennamari Toiviainen on sosiologian pääaineopiskelija ja valmistelee graduaan työn ja perheen yhteensovittamisesta. Sivuaineina Hennamarilla on johtaminen, valtio-oppi ja naistutkimus. Hennamari on kotoisin Oulusta, ja hänen juurensa ovat Lapissa ja Venäjän Karjalassa. Hennamari on kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, politiikasta, kirjallisuudesta ja matkustelusta. Vapaa-ajallaan Hennamari harrastaa monimuotoista liikuntaa ja lukemista sekä politikoi ja hoitaa järjestöelämään liittyviä luottamustoimiaan. Erityisesti hänen osaamisaluettaan on sosiaalipolitiikka. Nastassa Hennamari on toiminut usean vuoden ajan eri titteleillä ja tänä vuonna jokapaikan höylänä.

Hallituksen varajäsen Henna Ruskovaara on naistutkimuksen sivuaineopiskelija. Pääaineenaan Henna opiskelee sosiologiaa, johon tekee parhaillaan gradua. Naistutkimus on ollut Hennalle rakas ja tärkeä sivuaine ja siinä on tullut vastaan yliopistoajan kiinnostavimmat kurssit ja parhaat opettajat. Henna on ollut mukana Nastan toiminnassa vuodesta 2004 ja haluaa olla valmistumiseensakin asti, koska pitää tärkeänä, että naistutkimuksen opiskelijat voivat tavata ja toimia yhdessä samanhenkisessä seurassa luentosalien ja seminaarien ulkopuolellakin.