lauantaina, toukokuuta 22, 2010

Valtakunnallinen naistutkimuksen ainejärjestölehti

Joensuusta käsin on lähdetty vetämään lehtiprojektia, jonka julkaisupaikaksi ja -ajaksi on määritelty Helsingin Naistutkimuspäivät marraskuussa 2010. Mukaan ovat lähteneet Helsinki, Turku, Tampere, Joensuu sekä me. Nyt siis kaivattaisiin juttuja jyväskyläläisiltä.

Lehden teemaksi on valittu löyhästi monitieteisyys. Jos tuntuu, että juttusi ei ihan uppoa siihen aihepiiriin, älä huoli, se on varmasti silti tervetullut. Tervetulleita ovat niin artikkelit, haastattelut, arvostelut, kolumnit kuin kuvituskin - mitä monipuolisempaa materiaalia, sitä mielenkiintoisempi lehti on tulossa. Juttujen pituudesta annettiin seuraavanlaiset ohjeet: "Artikkelille suosittelisin maksimipituudeksi 2-3 A4 sivua (normaalilla fonttikoolla ja rivivälillä), kirja-, levy-, tms arvostelut mielellään lyhyempiä +/- 0,5 A4, kolumnit ja mielipidekirjoitukset saavat olla mielestäni vähän pidempiä kuin arvostelut, mutta ei kuitenkaan mielellään yli yhden A4. Haastattelujuttuja saa myös tehdä jos keksii hyvän haastateltavan ja pituus voisi olla samaa luokkaa kuin artikkeleissa."

Juttujen olisi hyvä olla valmiina ennen syyskuuta. Jos jutut ei etene, niitä saa lähettää toimitukseen kommentoitavaksi, ja lisäksi tekstit on lupautunut oikolukemaan suomen kielen opiskelija, joten kieliasusta ei tarvitse huolehtia.

Nyt vaan rohkeasti suunnittelemaan ja kirjoittamaan! Jos ja kun
juttuja alkaa syntyä, vihjaa niistä viestillä osoitteeseen nastary@gmail.com, jotta pysytään jotenkin kärryillä siitä, millaisia tekstejä/kuvia on tulossa. Lisätietoja saa samasta osoitteesta.